teamanalyse & ontwikkeling

Teamanalyse en ontwikkeling

Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen is niet alleen voor de medewerker zelf belangrijk, maar ook zeker wanneer het aankomt op werken in teams. Je weet dan namelijk wat je aan elkaar hebt, en hoe je elkaars kwaliteiten kunt inzetten voor het beste resultaat. 

Wil jij de kwaliteiten en valkuilen van jouw team in kaart brengen? Wil jij zorgen dat jouw medewerkers weten wat hen drijft en hoe dit zich uit in gedrag? Wil jij de interne communicatie verbeteren? En wil jij dat de medewerkers goed in hun vel zitten? Wil jij de productiviteit, effectiviteit of efficiëntie van het team verbeteren? Wil jij dat de medewerkers weten welk effect hun gedrag heeft op een collega of op de klant? Wil jij dat de medewerkers hun communicatie leren afstemmen op de klant? Of wil jij simpelweg gewoon dat iedere medewerker meer zelfinzicht en bewustwording creëert?

DISC en Drijfverenanalyses zijn multi-inzetbaar en ik denk graag mee hoe deze analyses in jouw organisatie ingezet kunnen worden voor betere resultaten. 

 

Wat is DISC?

Een DISC profiel bestaat uit vier gedragsstijlen, namelijk: Dominantie (rood), Invloed (geel), Stabiliteit (groen) en Conformisme (blauw). Door de DISC gedragsanalyse krijg je inzicht in de mate waarin je elk van de vier gedragsstijlen in je hebt. 

Onderwerpen die aan bod komen in deze gedragsanalyse zijn: persoonlijke DISC score per gedragsstijl, natuurlijk gedrag & gedrag onder druk, kwaliteiten & ontwikkelpunten, effectief communiceren en samenwerkingen. 

Wat zijn drijfveren?

De Drijfverenanalyse brengt jouw meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in wat jou motiveert om iets wel of juist niet te doen, maar het geef ook inzicht in wat jij belangrijk vindt en hoe dit tot uiting komt tijdens jouw beslissingsproces. 

Er zijn in deze analyse 6 drijfveren: Theoretisch, Individualistisch, Sociaal, Zakelijk, Esthetisch en Traditioneel. 

De analyse meet jouw unieke persoonlijke kwaliteiten, welk jij vervolgens kunt inzetten in het team. Daarnaast kan het ook ingezet worden om individuen te belonen op een manier die hen echt motiveert. 

Investering

DISC- en Drijfverenanalyse voor teams

Kennismakingsgesprek om doel van de analyse vast te stellen

Toegang tot de online DISC- en Drijfverenanalyse testen

1-op-1 nabespreken van de analyses

Een teamtraining gericht op de uitkomsten van de analyses

Maatwerk Offerte